x
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Yüz Kırışıklığı Neden Olur?
08.02.2024

Yüz Kırışıklığı Neden Olur?

Yüz kırışıklığı cilt yaşlanmasının doğal bir yansımasıdır. Kırışıklıklar en çok yüz, eller, boyun ve kollar gibi güneşe maruz kalan bölgelerde belirgindir. Özellikle açık tenli insanlarda oluşan kırışıklıkların ana nedeni, güneşe maruz kalmaktır. Hava kirliliği ve sigara da cilt kırışıklıklarına neden olabilir. 
  Kırışıklıklar, birçok faktörün bir araya gelmesiyle oluşur. Bu faktörlerin bazıları kontrol edilebilir olsa da diğerleri değildir. Yaşlandıkça, cilt doğal olarak esnek olmayacak ve kırılgan hale gelecektir. Sebum salgılanmasının azalması, cildin daha kırışık görünmesine neden olan kuru cildi ortaya çıkarır. Yaşlandıkça derinin derin katmanlarındaki yağlar azalır. Bu sarkma, çizgiler ve çatlakların daha yoğun görünmesine sebep olur. Ayrıca ultraviyole ışınları da doğal yaşlanma sürecini hızlandırır. Ultraviyole ışınlarının etkisi, derinin derin tabakasında, dermiste bulunan cildin bağ dokusunu, kollajen ve elastin liflerini yok eder. Bağ dokusunu destekleyen derinin kaybı, sıkılığını ve elastikiyetini kaybeder. Sonuç olarak, cilt erken sarkmaya ve kırışmaya başlar. Bunun sonucunda ise yüz kırışıklığı meydana gelir. Bu nedenle, ultraviyole radyasyon erken kırışıklıkların ana nedeni olarak kabul edilir.





Yüz Kırışıklıkları Kaç Yaşında Başlar?


Yüz kırışıklıkları 25’li yaşlarda belirtilerini göstermeye başlar. İlk olarak ince çizgiler ile ortaya çıkar ve zamanla yerini derin kırışıklara bırakırlar. Hacim ve elastikiyet kaybının yanı sıra kolojen üretiminin yavaşlaması ile kırışıklıklar yüzde ve vücudun diğer noktalarında görünür hal alır. Bu durumu kirlilik, güneşe maruz kalma, yaşam tarzı alışkanlıkları gibi çeşitli faktörler daha da kötüleştirmektedir. 
Yaşlandıkça cilt kurur ve incelir ve dolayısıyla nem ve hacim dengesi azalır. Kimse cilt kırışıklıklarına sahip olmak istemese de ne yazık ki kırışıklıklar yaşlanmanın doğal bir parçasıdır. Bu durum kaçınılmaz olsa da cildiniz için elinizden gelenin en iyisini yapmak, onu kırışıklıklardan uzak tutmak için oldukça faydalı olacaktır.





Hangi Cilt Tipi Daha Hızlı Yaşlanır?


Yüz kırışıklığı, cilt tipine göre değişir. Beyaz ve ince tenli kişilerde cilt kırışmaya ve yaşlanmaya eğilimlidir. Öte yandan daha kalın ve daha koyu tenli insanlarda yaşlanma belirtileri daha geç ortaya çıkar ve ciltleri daha geç kırışır. Elbette yaşlanan diğer tüm organlar gibi genetik yapının da rolü vardır. Ayrıca yüz ifadelerini sıklıkla kullanan ve konuşurken kaşlarını sürekli hareket ettiren kişilerde, göz ve alın çevresindeki kırışıklıklar daha hızlı ortaya çıkar. Bu nedenle hangi ciltte daha fazla kırışıklık ortaya çıktığı ve daha hızlı yaşlandığı net olarak söylenemez.




Erken Yaşta Cilt Kırışıklığı İçin Öneriler




Cilt Kırışıklığı Nasıl Önlenir?


Cilt kırışıklığını önlemek için yapılması gerekenler dendiğinde akla ilk gelecek olan madde hiç kuşkusuz erken müdahale olmalıdır. Cildi kırışıklıklardan korumak için yapılabilecek en iyi önlem güneş kremi kullanmaktır. Erken yaşlarda başlanacak uygun bakım yöntemleri ile cildi devamlı nemli tutabilir ve kırışıklığın yaşa bağlı gelişen bir sorun olması halini daha ileriki yaşlara bilinçli bir şekilde itebilirsiniz. Kırışıklık yalnızca yaşa bağlı olarak oluşan bir sorun değildir. Bunu unutmamak ve buna göre hareket etmek gerekir. Bunun için alınması gereken önlemler, uyulması gereken kurallar bulunmaktadır;
*Mevsim farkı gözetmeksizin güneş kremi kullanmak,
*Gün içinde bol su tüketmek,
*Meyve ve sebze ağırlık beslenmek,
*Sigara ve alkolden uzak durmak,
*Erken yaşlarda cilt bakımı yapmaya başlamak,
*Cildi devamlı nemli tutmak,
*Cilde uygun ürünler ile cildin yağ dengesini korumaya dikkat etmek,
*Düzenli bir şekilde peeling ve maske kullanmaya çalışmak,
*Stresten uzak durmak gerekir.
*Güneş ışınlarına maruz kalmamak


Dünyada en çok tercih edilen anti-aging ürünlerini en uygun ve kampanyalı fiyatlarla  buradan inceleyebilirsiniz :)

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.