Farma Puan Fırsatı! x İlk Üyeliklerde Anında 10 TL + Her Alışverişinizde Sepet tutarının %3'ü kadar farma puan kazan Tek Tıkla Nasıl Kullanırım?
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Doğru Saç Bakım Rutini Nasıl Olmalı?
10.02.2024

Doğru Saç Bakım Rutini Nasıl Olmalı?

Fiziksel görünüşümüzü tamamlayan en önemli unsurlardan birisi saçlarımızdır. Duruşlarıyla, parlaklıklarıyla ve kokularıyla muhteşem olmalarını isteriz. Bu amaç uğruna kendimizce saç bakım rutinleri oluşturur, popüler trendleri takip eder ve genel yargılara ayak uydurmaya çalışırız. Ancak söz konusu saç bakımı olunca atladığımız bazı detaylar var. Hepimiz farklı genlere, dolayısıyla da farklı yapılarda saçlara sahibiz. Bu yüzden genel geçer saç bakım rutinleri, her zaman sahip olduğumuz saç tipine uygun olmayabilir. Hatta farkında olmadan daha iyisi olmak için yaptığımız bakımlarla saçımızı zor durumlara sokabiliriz. Peki saçın yapısı ve daha pek çok etken düşünüldüğünde mükemmel bakım rutinine sahip olmak mümkün müdür? Biz bu soruya ‘kesinlikle evet!’ diyoruz.





Saç Bakımında Nelere Dikkat Etmeliyiz?



*Saçlarla gün içinde çok fazla oynanmaması gereklidir.
*Aşırı tuzlu ve klorlu suya uzun süre maruz kalan saçlar matlaşır, cansızlaşır ve sağlıksız bir hâl alır. Bu nedenle deniz ve havuzlardan çıktıktan hemen sonra saçların yıkanması gereklidir.
*Beslenme, saç sağlığını etkileyen önemli etmenlerdendir. Besinlerle A, B, C, D ve E vitaminlerinin yeterli miktarda alınmaması saçlarda zayıflama ve dökülmelere sebep olur. • Aşırı yorgunluk ve stres saçları olumsuz etkiler.
*Çok sıcak suyla yıkanmamalıdır. Çok sıcak su saçta gereğinden fazla kuruluğa sebep olur. Yıkama esnasında su ne çok sıcak olmalı ne de çok soğuk olmalıdır. Saçlara uygulanacak suyun sıcaklığı kan dolaşımını sağlıklı bir şekilde sağlayacak sıcaklıkta olmalıdır.
*Saçların kuru iken taranmaması gereklidir.
*Saçlar her gün, eğer mümkün değilse iki günde bir yıkanması gereklidir.
*Saç jölesi, saç spreyi gibi ürünler kullanılıyorsa saçların her gün yıkanması gereklidir.
*Yağlı saçlar daha sık yıkanmalıdır.
*Saç diplerinde kepeklenmeler varsa çok sıcak olmayan suyla ve kepeklenmeyi önleyici sabun veya şampuanların kullanılması gereklidir.
*Saçların köpüklenerek yıkanması esnasında kaşıma tarzında hareketler değil parmak uçları ile masaj hareketleri yapılmalıdır.
*Saçların köpüklenmesi sonrası suyla iyice durulanması gereklidir. Saçta köpük, sabun artığı kalmamalıdır.
*Saç yapısına uygun olarak saçlara saç yıkama öncesi, sonrası ya da yıkama sırasında tercih edilen özel maske, kremler veya bitkisel yağlarla uygulamalar yapılabilir. Fakat bu uygulamaların saça ve saç derisine yarar yerine zarar vermemesi için uzman önerisi ile belli zamanlarda, uygun saça uygun uygulamanın belirlenerek yapılması gereklidir.
*Saçların taranması yıkama işleminden sonra nazik bir şekilde yapılmalıdır.
*Saçların kurulanmasında temiz ve kişiye özel havlu kullanılmalıdır.
*Elektrikli saç kurutma makineleri kullanılarak saça çok yakın tutulmadan saçlar kurutulmalıdır. • Saçların yıkanmasından sonra saç diplerinin, saç derisinin parmak uçları ile masajı veya friksiyonu ile saç derisi rahatlatılır.
*Saçların taranmasında saçı yıpratmayacak tarzda fırça ve taraklar tercih edilmeli, bunlar ortak kullanılmamalıdır.
*Kullanılan fırça, tarak gibi gereçlerin sıcak ve sabunlu su ile temizliğinin yapılması gereklidir.





Farklı Saç Tipleri İçin Hayat Kurtaran Öneriler



Kalın telli saç bakımı nasıl yapılır?
Kalın telli saçlara sahipsen; düzenli aralıklarla saçlarını kestirmeli, geniş ve uzun kıllara sahip bir saç fırçası kullanmalı, gün aşırı ılık su ile duş almalı, duş sonrası saçlarını güzelce nemlendirmeli ve kurutma işleminde fazla ısı uygulamaktan kaçınmalısın.




İnce telli saç bakımı nasıl yapılır?
İnce telli saçlara sahipsen; yumuşak ve saç açıcı özelliklere sahip tarakları tercih etmelisin, saç kreminin saç köküne gelmediğinden emin olmalısın, saçına yüksek derecede ısı uygulamaktan kaçınmalısın ve saçını düzenli olarak yıkamalısın.




Yağlı saç bakımı nasıl yapılır?
Yağlı saçlarına uygun bakımın ilk adımı saçına en uygun içeriği seçmekle başlıyor. Bunun için Dr. Savon’un kişisel saç testini çözebilirsin. Diğer adımlar ise oldukça kolay. Saçlarını sıcak su yerine ılık suyla yıkamalı, doğal ve sentetik kıldan oluşan geniş aralıklı taraklar kullanmalı ve ısılı işlemlerden olabildiğince kaçınmalısın.




Kuru saç bakımı nasıl yapılır?
Kuru saçlara sahipsen nem dengesini korumaya çalışmak senin için en önemlisi. Kuru saç için bakım rutininde dikkat etmen gerekenler şunlar: Nem bombası saç maskeleri, şekillendirici kremler ve saç bakım yağları.




Kıvırcık saç bakımı nasıl yapılır?
Kıvırcık saçlara özel bakım önerilerinde bulunalım. Öncelikle saçın için kullandığın ürünlerde sülfat ve silikon benzeri maddelerin bulunmadığından emin olmalısın. Saç havlularına ve ısı veren makinelere veda etmelisin. Saçlarını kişiselleştirilmiş ürünlerle güzel bir şekilde temizledikten sonra geniş dişli taraklarla ya da tercihen parmaklarınla taramalısın




Kısa saç bakımı nasıl yapılır?
Kısa saçın cazibesini kapıldıysan, bu özel saçın ihtiyacı olan bakımı da karşılayabilmelisin. Saçlarını şekillendirmek için jöle vb. saç şekillendiricilerden uzak durmalısın. Kısa saçlarını şekillendirmenin en doğal yolu, temiz içeriğe sahip olan şekillendirici kremleri kullanmaktan geçiyor. Bununla beraber saçlarını en fazla günde bir ya da iki kez taramalısın. Kısa olduğu için birbirine karışması zor olan saçların, yoğun taramalara maruz kalırsa daha çabuk yağlanabilir.




Uzun saç bakımı nasıl yapılır?
Uzun saçlar için bakım şüphesiz ki oldukça önemli. Senin için önerimiz; saçlarını, onun ihtiyaçlarını anlayan bakım malzemeleri ile temizlemen, temizlerken ılık su tercih etmen, saç uçlarına saç kremi uygulaman ve saç açıcı özelliğe sahip taraklar kullanman.




Cilt tipinize göre en etkili ve en çok tercih edilen saç bakım ve şampuan ürünlerini en uygun ve kampanyalı fiyatlarla buradan inceleyebilirsiniz :)

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.